Няма нищо по-естествено от страха. Това е основна емоция, която

...
 
Няма нищо по-естествено от страха. Това е основна емоция, която
Коментари Харесай

Страх от неизвестното: 5 съвета как да започнете бизнес, да напуснете работа или да прекратите връзка и да не съжалявате

 

Няма нищо по-естествено от страха. Това е съществена страст, която подсигурява оцеляване. Много страхове обаче действително не заплашват живота ви, само че в това време са мощна спирачка за растежа на приходите и саморазвитието ви.

„ Където е ужасно, там е вашата зона на напредък “ – гласи най-важният принцип на всички треньори по самоусъвършенстване.

Мнозина се опасяват не от самото непознато, а от последствията от взетите решения. „ Ами в случай че влагам в този бизнес и банкрутирам? “ Важно е да се научите да поемате отговорност за своите решения и да сте готови за разнообразни последствия.

Използвайте една или повече техники, които да ви оказват помощ да извършите крачка към страха си и да рационализирате протичащото се.

Направете SWOT разбор
Където S са вашите мощни страни, които ще ви оказват помощ, W са вашите недостатъци, които могат да ви попречат, O са опциите, които ще ви се отворят, а T са външните закани, които могат да се появят, в случай че вземете това решение.

Например възнамерявате да напуснете работата си и да започнете личен бизнес.

S – Дългогодишен опит в своята област, доста познати, лична потребителска база.
W – Личната дисциплинираност е едва развита, нужен е някой от горната страна, който ще ви управлява, насочва. Ако региона е нова – липса на нужните познания, би трябвало да се научите.
О – ще мога да ръководя живота си, ще се веселя на това, което върша.
Т – Криза в страната, доста съперници, пазарен дъмпинг.
Най-често SWOT разбор се прави в фирмите за взимане на стратегически решения. Но за персонални цели инструментът също е потребен. Ще можете да сортирате освен позитивните и негативните последствия, само че и да откриете мощните си страни и да укрепите своите недостатъци. С това деяние вие ​​отваряте булото на несигурността, с цел да пристъпите по-смело към своите страхове.

Споделете концепцията си с непосредствен човек
С този, който най-често ви поддържа. Важно е този човек да не проектира своите страхове върху вас. Обсъдете, оставете го да ви задават въпроси. В разговора можете да споделите своите страхове и терзания, да изхвърлите страстите си и да намерите решение. Ако планирате да започнете личен бизнес, оценете търсенето на услуги, наберете фокус група, тествайте хипотези, получете противоположна връзка и работете върху грешките. Основното нещо е да действате! Така ще дадете на мозъка сигнал, че всичко не е толкоз ужасно, колкото наподобява на пръв взор. Човек би трябвало единствено да започва механизма, а останалото ще се окаже както би трябвало.

Опитайте техниката „ Какво се случва, в случай че го направя / Какво се случва, в случай че не го направя “
Разделете лист хартия на две елементи и напишете да вземем за пример какво ще се случи, в случай че прекъснете тази връзка / какво ще се случи, в случай че оставите всичко, както е. Писмените практики ви разрешават да се вгледате надълбоко в себе си и да намерите тези отговори, които при първо проучване са скрити от вашето схващане. В хода на такава работа ще видите обективната картина на последствията от вашето решение.

Запишете какво може да бъде най-неприятното в това непознато
Например, в случай че напуснете работата си, ще останете без пари. Ако това се случи, тогава ще започнете да търсите друга работа или други способи за печелене на пари. Или ще започнете да харчите от спестяванията си. Или ви плаши, че няма да можете да си намерите друга работа. Направете проект за деяние: 1) Ще обновя CV-то си, 2) Ще потърся остарели потребни контакти, 3) Ще се записвам борсата на труда и така нататък Това ще ви даде проект за всички случаи и ще знаете по какъв начин да се справите с него.

Проучете опита на другите
Нищо не стимулира индивида по този начин, както нечий различен триумф. Прочетете историите на хора в обстановка, сходна на вашата. Ако се страхувате да започнете личен бизнес, прочетете книгите на тези, които в миналото също се опасяваха, само че го направиха. Например книгата на Сам Уолтън „ Създадено в Америка. Как сътворих Walmart “или книгата „ Как да революционизираме търговията на дребно, като го вършим неправилно. “ Ако се страхувате да излезете от връзка, прочетете биографиите на тези дами, които са съумели да изградят мощни и щастливи връзки.

Всички се опасяваме, само че някои работят, а други не престават да стоят неподвижни. Но в случай че „ преминете от другата страна на страха “, тогава резултатът може да бъде просто изумителен.

Най-добрият метод да се справите със страха е да влезете в него. Колкото повече отивате там, толкоз по-бързо мозъкът си спомня, че зад този боязън няма нищо, с изключение на личните му заблуди. Това значи, че идващия път няма да е толкоз ужасно.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР